Mjölkchokladkräm med smulkrisp

Mjölkchokladkräm med smulkrisp

60+ min Efterrätt
Snabb chokladkräm som du kan göra en dag i förväg om du vill, bara att ta fram, garnera och servera. Hittar du inte frystorkade bär går färska lika bra!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mjolkchokladkram/

Gör så här

  • Hacka chokladen. Koka upp den syrade grädden, tillsätt chokladen och rör tills den smält.
  • Fördela chokladsmeten i 4 portionsglas, låt stelna i kyl ca 2 tim.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Nyp ihop ingredienserna till smulkrispet.
  • Fördela smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna.
  • Toppa chokladkrämen med smulkrisp och hallon precis innan servering.
Klart!
Energi:

415 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Mjölkchoklad
100 g
2 dl
Smulkrisp:
2 msk
Vetemjöl
½ dl
Strösocker
3 msk
Havregryn
2 msk
Salt
1 krm
Frystorkade hallon
1 msk