Mörk choklad med ädelost och tomatchutney

Mörk choklad med ädelost och tomatchutney

60+ min Efterrätt
Mörk choklad och ädelost är en spännande kombination. Choklad och ädelost varvas vid serveringen med en härlig chutney på tomater och äpple.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mork-choklad-med-adelost-och-tomatchutney/

Gör så här

  • Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Bred ut den tunt på bakplåtspapper eller overheadfilm. Låt stelna i rumstemperatur.
  • Skålla och skala tomaterna. Gröp ur kärnorna och skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar.
  • Lägg tomater, lök och äpple i en kastrull. Tillsätt vinäger och honung. Koka chutneyn utan lock ca 20 min. Låt kallna.
  • Bryt chokladen i bitar. Skär osten i skivor.
  • Varva choklad, ost och chutney i tre lager.
Klart!

Ingredienser

150 g
Mörk choklad 70%
100 g
Tomatchutney:
Plommontomater
6
Gul lök
½
Vitlöksklyftor
2
Äpple fast sort
1
Vinäger
2 msk
Honung
3 msk