Morotsfrallor
Budget Nytt

Morotsfrallor

60+ min Buffé Mellanmål Frukost
Lämplig för frysning
Lättbakade morotsfrallor bakade med cottage cheese, grahamsmjöl och vetemjöl. De blir vackra i färgen och fröna gör frallorna härligt knapriga. Dessa morotsfrallor är perfekta att bjuda på till frukost, på utflykten eller att ställa fram på buffén!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/morotsfrallor/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tills den är fingervarm. Häll mjölk över jästen och rör tills den löst upp sig.
  • Tillsätt morot, smör-&rapsolja, cottage cheese, salt och mjöl. Blanda ihop och låt jäsa övertäckt i bunken ca 30 min.
  • Ta upp degen på lätt mjölad bänk och knåda den en kort stund. Dela degen i 24 lika stora bitar. Forma till bollar och lägg på två plåtar med bakplåtspapper.
  • Täck över bröden med ren kökshandduk. Låt jäsa ytterligare 30 min.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Vispa upp ägget med 2 msk kallt vatten och pensla bröden. Strö över solrosfrön och pumpakärnor.
  • Grädda morotsfrallorna i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Låt svalna på galler under ren kökshandduk.
Klart!

Ingredienser

Jäst
50 g
5 dl
Finriven morot
4 dl
2 msk
250 g
Salt
2 tsk
Grahamsmjöl
4 dl
Vetemjöl
ca 12 dl
Ägg
1
Kallt vatten
2 msk
Solrosfrön
ca 1 dl
Pumpakärnor
ca 1 dl