Morotskaka i långpanna
Brunch
Buffé
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
Att baka morotskaka i långpanna är toppen när det är många som ska få smaka på kakan! Denna kaka är klassisk i sin smaksättning, precis så som vi tyckar att den ska smaka. Sedan är frostingen toppad med vackra smakria pistagenötter. Om du hittar lite ätbara blommor är det även fint att garnera med!
Ingredienser
Morot
|
ca 300 g |
---|---|
Rårörsocker
|
1 dl |
Malen kanel
|
2 msk |
Malen ingefära
|
2 tsk |
Kardemummakärnor, mortlade
|
1 tsk |
Ägg
|
5 |
Strösocker
|
4 dl |
Rapsolja
|
2½ dl |
Vetemjöl
|
6 dl |
Bakpulver
|
1 msk |
Vaniljpulver
|
2 krm |
Frosting:
100 g | |
300 g | |
Florsocker
|
3 dl |
Pistagenötter, hackade till garnering
|
1 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per bit
Energi:
409 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 47 g |
Fett: | 22 g |

