Morotskakemuffins

45 min Brunch Dessert Fika
Frysbar
Morotskakemuffins

Maffiga och saftiga muffins med underbar smak av morotskaka. Dessa morotskakemuffins är toppade med klassisk frosting gjord på färskost. Välj om du vill toppa dina muffins med hackade nötter, eller om du bara vill njuta av dem precis så som de är.

Budget Nytt

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
3 dl
Morot
200 g
Matolja
1½ dl
Vetemjöl
3 dl
Malen kanel
1 msk
Bakpulver
2 tsk
Malen kardemumma
2 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Vaniljpulver
1 krm

Frosting:

75 g
150 g
Florsocker
4 dl
Citron, finrivet skal
1

Topping:

Pistagenötter
ev. 50 g
Oxalis
ev. 1 kvist

Gör så här

  • Värm ugnen till 175° eller 160° varmluft
  • Vispa ägg och socker luftigt med elvisp.
  • Skala och finriv morötterna. Rör ner morötter och olja i äggsmeten.
  • Blanda alla torra ingredienser. Sikta och rör ner i smeten.
  • Fördela smeten jämnt i 12 stora och stadiga muffinsformar.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Testa med en trästicka så de är genomgräddade.
  • Låt svalna på galler.

Frosting:

  • Vispa upp smöret så det blir luftigt med en elvisp.
  • Vispa ner färskost, siktat florsocker och citronskal.
  • Bred eller spritsa frostingen över kalla morotskakemuffins.
  • Toppa ev med hackade pistagenötter och oxalis.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

453 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 1,8 g
Protein: 4,5 g
Kolhydrater: 56,4 g
Fett: 23,2 g
https://www.arla.se/recept/morotskakemuffins/