Mozzarella-lasagne
1 tim 45 min
Huvudrätt
•

Vegetarisk lasagne kan vi nästan inte få nog av! Här varvar vi en smakrik tomatsås med mycket svamp och zucchini med spenatröra smaksatt med muskotnöt. Mozzarella är en underbar ost att använda till lasagne. Osten ger den rätta karaktären till rätten. Toppa med färsk basilika och njut av din lasagne när den svalnat något.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Vitlöksklyftor
|
3 |
---|---|
Champinjoner
|
250 g |
Zucchini
|
1 |
2 msk | |
Krossade tomater
|
400 g |
Vatten
|
1 dl |
Sambal oelek
|
1 msk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
Spenatröra:
Fryst bladspenat, tinad
|
250 g |
---|---|
300 g | |
2 dl | |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Malen muskot
|
2 krm |
Salt
|
1 tsk |
Färska lasagneplattor
|
6 |
---|---|
Cocktailtomater
|
8 |
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl sallad
Energi:
585 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 40 g |
Kolhydrater: | 43 g |
Fett: | 27 g |

