Muffins

Muffins

30 min Fika
Lämplig för frysning
Detta är recept på klassiska muffins smaksatta med vaniljsocker. Välj om du vill servera dem som de är, eller om du vill toppa med en klick vispgrädde, färsk bär och lite florsocker. Frys in de muffins som eventuellt blir över!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/muffins/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180 varmluft.
  • Sätt ut 12 stora pappersformar eller 18 små på en plåt eller smörj en muffinsplåt.
  • Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt mjölken och låt svalna.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och smör.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min för de stora och 10 min för de små.
  • Låt muffinsen svalna. Sikta över lite florsocker strax före servering eller vispa grädde och klicka på. Garnera med bär.
Klart!

För variation kan du tillsätta 100 g hackad choklad eller 4 dl färska bär till smeten innan du tillsätter mjölblandningen. Klicka ut smeten i formarna och följ receptet i övrigt.

Ingredienser

150 g
½ dl
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
3 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 krm
Garnering:
3
Färska bär
200 g
Florsocker