Muffins utan ägg

25 min Fika
Frysbar
Muffins utan ägg

Här har vi ett recept på muffins utan ägg med smak av choklad. Självklart går det bra att byta ut kakao mot annan valfri smaksättning, t ex citronskal eller kardemumma. Men tänk då på att ersätta mängden kakao med vetemjöl!

Nytt

Ingredienser

50 g
2 dl
Vetemjöl
4 dl
Strösocker
2 dl
Kakao
3 msk
Vaniljsocker
2 tsk
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 185° varmluft.
  • Smält smöret och låt svalna. Häll i mjölken.
  • Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smör- och mjölkblandningen lite i taget under omrörning.
  • Vänd snabbt ihop till en jämn smet.
  • Placera ut muffinsformar på en plåt. Fyll formarna till hälften med muffinsmet.
  • Grädda i mitten av ugnen i 8-10 min.
  • Låt svalna innan du serverar nybakade muffins utan ägg.
Klart!

Byt ut kakao mot citronzest, frysta bär eller kardemumma. Smaksätt med olika smaker.

Näringsvärden, per st

Energi:

134 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 0,9 g
Protein: 2 g
Kolhydrater: 23,4 g
Fett: 3,5 g
https://www.arla.se/recept/muffins-utan-agg/