Mustig chiligryta

2 tim 30 min Huvudrätt Middag
Mustig chiligryta

När löken är skalad är halva jobbet gjort! En enkel och riktigt mustig gryta som behöver god tid på spisen men sköter sig själv.

Ingredienser

Högrev
1 kg
Vitlöksklyftor
4
3 msk
Rökt paprikapulver
1½ tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Porter
5 dl
Oxfond
1½ msk
Honung
1 msk
Små gula lökar
250 g
2 dl
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Skala och skiva vitlöken. Skär köttet i ca 3x3 cm stora tärningar och bryn det i smör i en gryta. Tillsätt vitlök, kryddor och tomatpuré.
  • Häll på porter, fond och honung. Låt koka under lock på svag värme ca 1 tim.
  • Skala och lägg i steklöken och koka ytterligare ca 1 tim.
  • Höj värmen och rör i crème fraiche. Koka ihop ca 3 min och smaka av med salt.
  • Servera chilin med fullkornsris blandat med svarta bönor och majs.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

Energi:

400 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/mustig-chiligryta/