Napoleonbakelse
45 min
Efterrätt
Fika
•

Napoleonbakelse, även känd som mille feuille, är en utsökt fransk dessert. Denna delikata bakelse har en rik historia och är en favorit på konditorier över hela världen. Vi har fyllt denna napoleonbakelse med hallonsylt och vispgrädde smaksatt med vanilj. Vi toppar den med glasyr, färska hallon och pistagenötter.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Smördeg
|
ca 250 g |
---|---|
Ägg
|
1 |
Gräddfyllning:
3 dl | |
Florsocker
|
3 msk |
Vaniljpulver
|
2 krm |
Hallonfyllning:
Fast hallonsylt
|
½ dl |
---|
Glasyr:
Florsocker
|
1 dl |
---|---|
Konc hallonsaft
|
1 msk |
Garnering:
Pistagenötter
|
50 g |
---|---|
Färska hallon
|
100 g |
Oxalis
|
Gör så här
Näringsvärden, per st
Energi:
455 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 39 g |
Fett: | 31 g |

