Napolitansk pizza
Brunch
Huvudrätt
•
&format=webp)
Allt hänger på degen! Napolitansk pizza ska ha tunn botten med tjocka, fluffiga kanter. Då använder man gärna en deg som har jäst länge, 34 tim för att vara exakt. Bakar ut pizzan försiktigt och tryck inte till kanten. Det blir extra bra om man gräddar pizzan på pizzasten eller pizzastål. Men det går också fint med den vanliga ugnsplåten. Nu är det bara bjuda hem nära och kära på nybakad "Pizza Napoletana"!
Ingredienser
Pizzadeg:
Vatten, kallt
|
5 dl |
---|---|
Salt
|
1 msk |
Jäst, ca 1 krm
|
1 g |
Vetemjöl special eller Tipo 00 (12-13 dl)
|
750 g |
Matolja
|
Pizzasås:
Konserverade hela tomater, helst San Marzano
|
1 burk |
---|---|
Olivolja
|
2 msk |
Torkad oregano
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Topping:
300 g | |
Färsk mozzarella à ca 125 g
|
3 |
Körsbärstomater, delade
|
200 g |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Pesto
|
ev 1½ dl |
Gör så här
Pizzadeg:
Pizzasås:
Topping:
Näringsvärden, per pizza utan pesto
Energi:
807 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 41 g |
Kolhydrater: | 91 g |
Fett: | 30 g |

