Nasi Goreng

30 min Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Nasi Goreng

Nasi Goreng betyder stekt ris på indonesiska. Byter man riset mot nudlar kallas rätten Bami Goreng.

Ingredienser

Ris (ca 3 dl kokt)
1 dl
Stekt benfri fläskkarré, fläskkotlett eller kyckling
400 g
Gul lök
1
Salladskål
400 g
Rapsolja
1 msk
Bladspenat
100 g
Japansk soja
3 msk
Tomatpuré
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ tsk

Sås:

2 dl
Sweet chilisås
½ dl

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen, om ni inte redan har kokt ris över sedan tidigare. Låt riset kallna.
  • Blanda yoghurt och sweet chilisås i en skål.
  • Skär köttet i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Skär salladskålen i mindre bitar.
  • Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wokpanna. Stek lök och grönsaker tills de är mjuka och glansiga.
  • Tillsätt ris, soja, tomatpuré och kött. Värm under omrörning 4-5 min tills allt är varmt.
  • Servera med såsen.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

470 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 26 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/nasi-goreng/