Nori Maki

Nori Maki

1 tim
Buffé Huvudrätt Förrätt
Bjud på Nori Maki fylld med lax, färskost och avokado när du vill ha det lite extra festligt. Toppad med en het majonnäs blir detta en riktig smaksensation. Se till att blöa händerna när du ska jobba med riset, då klibbar det mindre och allt blir mycket enklare!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/nori-maki/

Gör så här

Sushiris:
  • Lägg riset i en kastrull och täck med vatten. Låt stå ca 15 min.
  • Häll av i en sil och skölj riset väl, tills vattnet är klart.
  • Häll riset i en kastrull. Tillsätt vattnet. Koka upp och sänk sedan värmen till låg värme. Låt sjuda ca 20 min.
  • Ta av från värmen och låt stå ca 10 min under lock.
  • Värm risvinäger, citronsaft, socker och salt i en liten kastrull. Det ska inte koka.
  • Lägg över riset i en vid bunke. Blanda försiktigt ner den varma vinägern. Blanda med en träslev eller med en slickepott.
Majonnäs:
  • Rör ihop gochujangmajonnäsen i en skål.
Laxnori:
  • Lägg en bambumatta platt mot en skärbräda. Lägg på ett noriark. Täck med ett tunt lager sushiris, lämna ca 3 cm högst upp på arket utan ris.
  • Lägg på tunt skivad lax längs kortsidan av arket. Bred på ett lager färskost på laxen och toppa med tunt skuren avokado.
  • Rulla ihop till en rulle, tryck hårt för varje rullning. Fukta den otäckta delen av noriarket med vatten och tryck till så rullen håller ihop.
  • Skär i munsstora bitar och toppa med gochujangmajonnäs och gräslök.
Klart!
Energi:

572 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 73 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Sushiris:
Rundkornigt ris, gärna sushiris
3 dl
Vatten
4½ dl
Risvinäger
1 dl
Citron, pressad saft
½
Strösocker
½ dl
Salt
½ msk
Gochujangmajonnäs:
Majonnäs
½ dl
Gochujang
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Laxnori:
Noriark
5
Lax, gärna salmalax eller liknande
120 g
100 g
Avokado
1
Färsk gräslök