Nötkakor

Nötkakor

30 min
Lämplig för frysning
Superenkla kakor med hasselnötter som går snabbt att göra. Dessutom är de utan mjöl och glutenfria.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/notkakor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Dela så många nötter på mitten att det finns en halva till varje kaka för dekoration.
  • Mixa resten av nötterna tillsammans med sockret.
  • Smält smöret. Rör ihop nötblandningen med ägg i en bunke och tillsätt smöret.
  • Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner en halv nöt i varje kaka.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Lossa kakorna från pappret innan de svalnar.
Klart!
Energi:

95 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Hasselnötter
1½ dl
Strösocker
1 dl
50 g
Ägg
1