Nötkrokant

1 tim Buffé
Nötkrokant

Nötkrokant är jättegott att servera till ost, som snacks eller som tillbehör till andra rätter. Sött, salt, knaprigt och nötigt är en oslagbar smakkombination.

Ingredienser

Skalade hasselnötter
100 g
Vatten
1½ dl
Strösocker
1 dl
25 g
Flingsalt

Gör så här

  • Koka upp nötter, vatten och socker och låt sjuda i ca 45 min på svag värme.
  • Smält smöret i en stekpanna. Lägg över nötterna med hjälp av en hålslev i stekpannan.
  • Stek dem under omrörning så att de får fin färg, Lägg dem på ett smörpapper och strö över flingsalt.
Klart!

Näringsvärden, per per recept

Energi:

1180 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 13 g
Kolhydrater: 94 g
Fett: 83 g
https://www.arla.se/recept/notkrokant/