Nougatmousse med kanderade hasselnötter

1 tim Efterrätt
Nougatmousse med kanderade hasselnötter

Läcker och fluffig nougatmousse med smetana som kan förberedas i god tid innan gästerna kommer. Servera i portionsglas och dekorera med kanderade hasselnötter.

Ingredienser

2 dl
Nougat
100 g
Hasselnötter
2 dl
Strösocker
¾ dl
Vatten
1½ msk

Gör så här

  • Dela nougaten i bitar. Koka upp smetana.
  • Ta från värmen, lägg i nougaten och rör om tills den har smält. Låt svalna och ställ sedan i kyl. Låt stå mins 1 tim.
  • Koka upp socker och vatten. Rör ner nötterna så det blir sockerkristaller och helt vitt. Fortsätt att röra tills det får färg.
  • Häll upp på bakplåtspapper. Låt svalna och grovhacka.
  • Vispa nougatsmeten fluffig och fördela i glas. Toppa med nötterna.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

615 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 50 g
https://www.arla.se/recept/nougatmousse-med-kanderade-hasselnotter/