Nubbesallad

30 min Buffé Förrätt
Nubbesallad

Härlig, salt nubbesallad gör sig riktig bra på en bit smörstekt kavring eller på knäckebröd. Nubbesallad har blivit en riktig sommarklassiker som de flesta tycker om. Håller sig upp till 4 dagar i kylen, så gör gärna en dubbel sats när du ändå är i farten.

Ingredienser

Färskpotatis
300 g
Ägg
2
Matjessillfiléer
1 burk à 200 g
Liten rödlök
1
Färsk gräslök
1 knippe
Färsk dill
1 knippe
2 dl
Salt och svartpeppar

Till servering:

Kavring eller knäckebröd
8 skivor

Gör så här

  • Tvätta och koka potatisen mjuk. Hårdkoka äggen.
  • Tärna potatis, ägg och sill. Finhacka lök och örter.
  • Rör ihop samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  • Smörstek kavringen och toppa med nubbesallad.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl. tillbehör

Energi:

255 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/nubbesallad/