Nudelsallad med chili och spenat
30 min
Kvällsmat
Lunch
Middag
•

Lättlagad nudelsallad med gurka och babyspenat i en härlig blandning av asiatiska smaker och med lite sting av chili. Gott tillbehör till kött eller kyckling.
Ingredienser
Glasnudlar
|
100 g |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
Flytande honung
|
1 msk |
Rivet skal och saft av lime
|
|
Rostade sesamfrön
|
2 msk |
Salladslökar
|
2 |
Urkärnad röd chili
|
½ |
Gurka
|
½ |
Babyspenat
|
½ liter |
Hackad malen koriander
|
½ dl |
Chilidressing:
2 dl | |
Sweet chilisås
|
2 msk |
Riven färsk ingefära
|
1 tsk |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
290 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 33 g |
Fett: | 16 g |

