Nykokt hummer med grönsakscevice och korianderyoghurt
45 min
Förrätt
•

Unna er en läcker hummer de luxe i ett fyrverkeri av läckra asiatiska smaker. Njut som förrätt eller till midnattens champagne.
Ingredienser
Humrar à ca 400g
|
2 |
---|
Lag:
Vatten
|
3 liter |
---|---|
Salt
|
1 dl |
Dillstjälkar
|
50 g |
Grönsakscevice:
Mango
|
1 |
---|---|
Avokado
|
1 |
Gurka
|
¼ |
Bifftomat
|
1 |
Salladslök
|
50 g |
Dressing:
Rårörsocker
|
1 tsk |
---|---|
Olivolja med smak av citron
|
1 msk |
Lime
|
rivet skal och saft av ½ |
Finhackad färsk röd chili
|
½ |
Korianderyoghurt:
2 dl | |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Flytande honung
|
1 msk |
Lime
|
rivet skal och saft av ½ |
Gör så här
Värm kokt delad hummer i ca 2 dl kokande lättsaltat vatten i en låg vid kastrull 1 min under lock. Vattnet får inte täcka hummern.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
270 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 14 g |
Kolhydrater: | 20 g |
Fett: | 15 g |

