Okonomiyaki - japansk vitkålspannkaka
45 min
Brunch
Huvudrätt
•
&format=webp)
Den klassiska japanska pannkakan serveras med smakrik okonomiyakisås och smetana. Toppa med salladslök och bonito flakes eller alger och koriander. Vill du ha den vegetarisk är det bara att utesluta baconet.
Ingredienser
Okonomiyakisås:
Japansk soja
|
½ dl |
---|---|
Worcestershiresås
|
½ dl |
Vatten
|
½ dl |
Strösocker
|
2 msk |
Vitvinsvinäger
|
2 msk |
Finriven färsk ingefära
|
2 tsk |
Majsstärkelse
|
1 tsk |
Kålpannkaka:
Ägg
|
4 |
---|---|
Vetemjöl
|
4 dl |
Vatten
|
2½ dl |
Salt
|
1 tsk |
Bacon
|
140 g |
Vitkål
|
500 g |
Salladslökar
|
3 |
Gari, inlagd ingefära
|
2 msk |
2 msk |
Till servering:
1 dl | |
Noriark, torkade alger eller bonito flakes
|
1 |
Gör så här
Okonomiyakisås:
Kålpannkaka:
Näringsvärden, per port
Energi:
606 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 23 g |
Kolhydrater: | 65 g |
Fett: | 28 g |

