Okonomiyaki - japansk vitkålspannkaka

Okonomiyaki - japansk vitkålspannkaka

45 min Huvudrätt
Den klassiska japanska pannkakan serveras med smakrik okonomiyakisås och smetana. Toppa med salladslök och bonito flakes eller alger och koriander. Vill du ha den vegetarisk är det bara att utesluta baconet.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/okonomiyaki---japansk-vitkalspannkaka/

Gör så här

Okonomiyakisås:
  • Lägg alla ingredienser utom majsstärkelsen i en kastrull. Koka upp under omrörning.
  • Vispa ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Häll ner i såsen och sjud tills den tjocknar.
  • Ta från värmen och låt svalna.
Kålpannkaka:
  • Vispa ihop ägg, vetemjöl, vatten och salt.
  • Strimla baconet och stek det i en torr stekpanna. Låt rinna av på papper.
  • Strimla vitkålen. Skiv salladslöken och finhacka garin. Blanda ner bacon, kål, lök och gari i smeten.
  • Värm en stekpanna med smör-&rapsolja. Häll i hälften av smeten och stek den första pannkakan på medelvärme ca 5 min. Lägg gärna på ett lock så värmen stannar kvar.
  • Vänd pannkakan och stek den i ytterligare 5 min under lock. Passa så att den inte bränns. Gör den andra pannkakan på samma sätt.
  • Ringla över generöst med okonomiyakisås och smetana. Toppa med smulat noriark, alger eller benito flakes.
Klart!
Energi:

606 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Okonomiyakisås:
Japansk soja
½ dl
Worcestershiresås
½ dl
Vatten
½ dl
Strösocker
2 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Finriven färsk ingefära
2 tsk
Majsstärkelse
1 tsk
Kålpannkaka:
Ägg
4
Vetemjöl
4 dl
Vatten
2½ dl
Salt
1 tsk
Bacon
140 g
Vitkål
500 g
Salladslökar
3
Gari, inlagd ingefära
2 msk
2 msk
Till servering:
1 dl
Noriark, torkade alger eller bonito flakes
1