Öländska kroppkakor
1 tim 30 min
Huvudrätt
Middag
•

Öländska kroppkakor skiljer sig från småländska kroppkakor. De öländska kroppkakorna görs på råriven potatis. Dessa har klassisk fyllning med stekt tärnat fläsk, gul lök och kryddpeppar. Serera på traditionellt vis med ovispad grädde, smält smör och rårörda lingon.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Fast potatis
|
900 g |
---|---|
(75 g) potatismjöl
|
1 dl |
Citronsaft
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Fyllning:
Rimmat sidfläsk
|
150 g |
---|---|
Gul lök
|
½ |
½ msk | |
Kryddpepparkorn, mortlade
|
5 |
Till servering:
50 g | |
Rårörda lingon
|
2 dl |
2 dl |
Gör så här
Prova gärna att fylla dina kroppkakor med isterband! Byt fläsket mot hackad svamp för vegetariskt alternativ.

