Öppen hummerravioli med smörad hummersås
Huvudrätt
Middag
•

Hummern i Sverige får fiskas mellan september och december. Fantastisk hummer som är bland de bästa i världen. Passa på att lyxa till med hummer på nyår! Här serveras den i en öppen ravioli tillsammans med kål och ost för att lyfta hummersmaken, fantastiskt gott och snällare för plånboken, eftersom du adderar kål och ost till rätten. Detta recept är skapat av Desirée Jaks, Årets Kock 2023.
Ingredienser
Pastadeg:
Durumvetemjöl
|
300 g |
---|---|
Ägg
|
3 |
Äggula
|
1 |
Olivolja
|
1 msk |
Hummersås:
2 dl | |
Gul lök
|
1 |
Liten morot
|
1 |
Liten fänkål
|
1 |
Matolja
|
2 msk |
Tomatpuré
|
2 msk |
Torrt vitt vin
|
1 dl |
Skaldjursfond
|
3 msk |
Vatten
|
10 dl |
Rosmarinkvist
|
1 |
200 g | |
Champagnevinäger
|
|
Salt
|
Hummerfyllning:
Vitkål
|
250 g |
---|---|
Champagnevinäger
|
|
Salt
|
|
Nymalen svartpeppar
|
|
100 g | |
Svenska kokta humrar, ca 600 g hummerkött
|
2 |
150 g | |
100 g | |
Chili flakes
|
Till servering:
Smörgåskrasse
|
1 ask |
---|---|
Dillvippor
|
½ dl |
Gör så här
Pastadeg:
Hummersås:
Hummerfyllning:
Vid servering:
Näringsvärden, per portion
Energi:
1030 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 36 g |
Kolhydrater: | 43 g |
Fett: | 79 g |

