Öppen kycklinglasagne

Matlåda Middag
Öppen kycklinglasagne

Om du vill laga lasagne men har lite dåligt med tid är en öppen lasagne ett bra alternativ. Denna lasagne har god smak av dragon, vitlök och citron. Detta recept är skapat av David Forsman Törnqvist, medlem i Svenska kocklandsslaget.

Ingredienser

Kycklingsås:

Gul lök
1
Blekselleri
2 stjälkar
Färsk röd chili
1
Champinjoner
100 g
Vitt matlagningsvin
2 dl
Salt
1 tsk
Kycklingfärs
500 g
Krossade tomater
400 g
Nymalen svartpeppar

Lasagne:

Färska lasagneplattor
8
150 g
1 dl
Färsk persilja
1 kruka

Zucchinisallad:

Zucchini
½
Purjolök
½
Citron, finrivet skal och pressad saft
1
1 dl

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Strimla selleri och chili. Skiva svampen tunt.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Stek lök, selleri, chili och svamp 2-3 min.
  • Tillsätt matlagningsvin och låt koka upp. Smaka av med salt. Lägg lök- och svampblandningen åt sidan.
  • Hetta upp lite mer smör- & rapsolja i en stekpanna. Stek färsen 3-4 min.
  • Tillsätt krossade tomater samt lök- och svampblandningen till färsen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Koka upp pastavatten med rikligt med salt.
  • Koka lasagneplattorna några minuter tills de är al dente.
  • Tillsätt en skvätt pastavatten i såsen. Rör ner riven ost och crème fraiche.

Zucchinisallad:

  • Skär zucchini riktigt tunt, gärna med en mandolin.
  • Skiva purjolöken tunt. Lägg i en bunke och blanda med citronskal, saft och crème fraiche.

Uppläggning:

  • Varva lasagneplattor och kycklingsås på fyra varma tallrikar.
  • Toppa öppen kycklinglasagne med zucchinisallad och finhackad persilja.
Klart!
https://www.arla.se/recept/oppen-kycklinglasagne/