Lammsadel, be om att få den urbenad och benen upphuggna i mindre bitar
|
ca 2 kg |
---|---|
Färsk timjan, ca 1 msk
|
2 g |
Färsk rosmarin, ca ½ msk
|
1 g |
Vitlök, ca 1 stor klyfta
|
5 g |
Finrivet citronskal, från ca ½ citron
|
3 g |
Lammfärs, väl kyld
|
200 g |
Salt, knappt 1 ½ tsk
|
8 g |
Ägg
|
1 |
200 g | |
Nymalen svartpeppar
|
Rapsolja, ca 1 ½ msk
|
20 g |
---|---|
40 g | |
Vitlöksklyftor, krossade
|
3 |
Färsk timjan
|
3 kvistar |
Färsk rosmarin
|
2 kvistar |
Rotselleri
|
40 g |
---|---|
Morot
|
40 g |
Palsternacka
|
30 g |
Tomatpuré, ca 2 ½ msk
|
40 g |
Schalottenlök
|
360 g |
Vitlök
|
70 g |
30 g | |
Färsk rosmarin
|
10 g |
Färsk timjan
|
4 g |
Lagerblad
|
2 |
Rödvin
|
500 g |
Lammfond eller kalvfond (koncentrerad fond + vatten)
|
700 g |
40 g | |
Salt och svartpeppar
|
Rotselleri
|
1 |
---|---|
500 g | |
Färsk timjan
|
3 kvistar |
Ätbara blommor
|
|
Salt
|
Gula kantareller
|
12 |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
¼ dl |
Strösocker
|
½ dl |
Vatten
|
1 dl |
Färsk rosmarin
|
1 kvist |
Svamp, efter tillgång, önskemål och säsong
|
200 g |
Salt och svartpeppar
|
|
Valencia mandlar
|
8 |
Bladpersilja
|
6 g |
Frysta gröna ärter
|
120 g |
---|---|
Schalottenlök
|
1 |
20 g | |
Salt och svartpeppar
|
|
Spritärtor, om det ej är säsong använd frysta ärtor även här
|
60 g |