Örtmarinerad kyckling

4 tim 20 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Örtmarinerad kyckling

Variera kycklingen genom att marinera den i en blandning av örter och yoghurt. Gott som huvudrätt eller till buffén.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g

Marinad:

1 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Torkad körvel
1 tsk
Torkad dragon
1 tsk
Hackad färsk persilja
2 msk
Salt
1 tsk
Cayennepeppar
1 krm

Gör så här

  • Rör ihop marinaden i en bunke. Lägg i kycklingen och vänd runt den i marinaden. Låt marinera i kyl i minst 4 tim, gärna över natten.
  • Grilla kycklingfiléerna 6-8 min på varje sida. Servera med en klick naturell matlagningsyoghurt.
Klart!
https://www.arla.se/recept/ortmarinerad-kyckling/