Ost- och spenatsoppa i glas
30 min
Buffé
Förrätt
Matlåda
Frysbar
•
&format=webp)
Den här spenatsoppan passar utmärkt att servera som förrätt. Den får sin goda smak av lagrad ost och riven muskotnöt. Vid servering toppas soppan med ost och rostade hackade hasselnötter. Om du vill servera ost- och spenatsoppa som varmrätt är receptet beräknat till 4 portioner.
Ingredienser
Bananschalottenlökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
1 msk | |
Vatten
|
8 dl |
Grönsaksbuljong
|
2½ tärning |
Bladspenat
|
250 g |
2½ dl | |
75 g | |
Nyriven muskotnöt
|
2 krm |
Svartpeppar
|
2 krm |
Till servering:
Rostade pistagenötter
|
1 dl |
---|---|
75 g |
Gör så här
Näringsvärden, per glas
Energi:
257 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 1,7 g |
Protein: | 8,7 g |
Kolhydrater: | 4,7 g |
Fett: | 22,9 g |

