Ost- och spenatsoppa i glas

30 min Buffé Förrätt Matlåda
Frysbar
Ost- och spenatsoppa i glas

Den här spenatsoppan passar utmärkt att servera som förrätt. Den får sin goda smak av lagrad ost och riven muskotnöt. Vid servering toppas soppan med ost och rostade hackade hasselnötter. Om du vill servera ost- och spenatsoppa som varmrätt är receptet beräknat till 4 portioner.

Ingredienser

Bananschalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Vatten
8 dl
Grönsaksbuljong
2½ tärning
Bladspenat
250 g
2½ dl
75 g
Nyriven muskotnöt
2 krm
Svartpeppar
2 krm

Till servering:

Rostade pistagenötter
1 dl
75 g

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs mjuk i smör- & rapsolja i en kastrull.
  • Tillsätt vatten och smulad buljong. Koka upp och låt sjuda ca 5 min.
  • Rör ner spenaten och sjud ca 5 min.
  • Ta soppan från värmen och tillsätt grädden och osten. Mixa soppan slät med en stavmixer.
  • Smaka av med nyriven muskotnöt och nymalen svartpeppar.
  • Grovhacka nötterna. Häll upp soppan i glas. Strö över nötter och osten.
  • Servera spenatsoppan när den är rykande het.
Klart!

Näringsvärden, per glas

Energi:

257 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 1,7 g
Protein: 8,7 g
Kolhydrater: 4,7 g
Fett: 22,9 g
https://www.arla.se/recept/ost--och-spenatsoppa-i-glas/