Ostfylld paprika

30 min Buffé Förrätt
Ostfylld paprika

Fyllda, gratinerade paprikor smakar bra till grillat kött, korv eller kyckling. Fyll alla färger på paprikor och servera från ett fat så blir det extra effektfullt.

Ingredienser

500 g
Malen spiskummin
2 tsk
Chilipulver
2 tsk
Torkad oregano
2 tsk
3 dl
Små paprikor i olika färger
8

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda cottage cheese med kryddor och 2 dl ost.
  • Skär av toppen på paprikorna. Skrapa bort kärnorna. Lägg lock och paprikor i en ugnssäker form. Stek dem i mitten av ugnen 5-10 min.
  • Fördela cottage cheese i paprikorna och strö över resterande ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 min.
  • Lägg på paprikalocken. Servera gärna med råris och en grönsallad.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

Energi:

245 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/ostfylld-paprika/