Ostgifflar med krasse

1 tim 30 min Buffé Mellanmål
Frysbar
Ostgifflar med krasse

Fyll gifflarna med lagrad ost och krasse. Matigt på picknicken och gott på buffén.

Ingredienser

2½ dl
1 msk
Jäst
25 g
Salt
1 tsk
Vetemjöl
6 dl

Fyllning:

150 g
Krasse
1 ask
Ägg till pensling
1
Blå vallmofrön
1 msk

Gör så här

  • Värm mjölken med smör till max 37°.
  • Smula ner jästen i en degbunke Tillsätt salt. Häll över mjölkblandningen och lös upp jästen.
  • Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen smidig minst 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Riv osten grovt på ett rivjärn. Klipp krassen och blanda med osten.
  • Kavla ut degen till en rektangel, ca 55x40 cm. Dela degen i 16 trekanter.
  • Fördela ostfyllningen i mitten på trekanterna och rulla från den bredaste kanten mot spetsen.
  • Lägg gifflarna på plåtar med bakplåtspapper med fliken uppåt. Pensla med uppvispat ägg och låt jäsa ca 20 min.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Pensla gifflarna igen och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

140 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/ostgifflar-med-krasse/