Ostsmörgås på danskt rågbröd med hemgjord apelsinmarmelad

1 tim 15 min Brunch Frukost Mellanmål
Ostsmörgås på danskt rågbröd med hemgjord apelsinmarmelad

Enkel apelsinmarmelad som kokas ihop på mindre än tio minuter. Bred apelsinmarmeladen på smörgås av danskt rågbröd, smör och god ost.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Ostsmörgås på danskt rågbröd med hemgjord apelsinmarmelad

Ingredienser

Danskt rågbröd
4 skivor
Bregott® Normalsaltat smör & raps
8 skivor

Apelsinmarmelad:

Apelsiner
1 kg
Syltsocker
6 dl
Vaniljpulver
2 tsk

Gör så här

  • Börja med apelsinmarmeladen. Tvätta apelsinerna. Dela och skiva dem med skalet kvar. Plocka bort eventuella kärnor.
  • Mixa apelsin, socker och vaniljpulver till en grov kompott. Koka upp i en kastrull och låt koka ca 8 min på medelvärme.
  • Häll upp i rengjorda burkar och låt svalna. Förvara marmeladen i kyl, håller ca 4 veckor.
  • Bred Bregott på brödet, lägg på hyvlad ost och toppa med marmeladen.
Klart!

Näringsvärden, per styck inkl 20g marmelad

Energi:

260 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/ostsmorgas-pa-danskt-ragbrod-med-hemgjord-apelsinmarmelad/