Ostsufflé

45 min Förrätt Lunch
Ostsufflé

Ostsufflé är inte svårt att göra själv. Vispa äggvitorna hårt och använd välsmorda formar så är det enkelt att lyckas med suffléerna. Servera bums med en god sallad!

Ingredienser

Vetemjöl
2 msk
2½ dl
Äggulor
4
Salt
1 krm
Riven muskotnöt
1 krm
Cayennepeppar
½ krm
Majsstärkelse
2 tsk
200 g
Äggvitor
5
3 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under vispning. Låt svalna något.
  • Vispa i äggulor, salt, muskot, cayennepeppar, majsstärkelse och ost.
  • Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
  • Smörj portionsformarna noga. Häll i smeten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 15–20 min.
  • Servera med en sallad.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

410 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 24 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 32 g
https://www.arla.se/recept/ostsuffle/