Oxfilé med madeirasås
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Detta är en riktigt lyxig festrätt med oxfilé. Underbara tillbehör i form av ost- och chilifyllda potatisar, en len och krämig madeirasås samt krispiga haricots verts. Det går bra att förbereda såsen och potatisarna, men köttet ska du steka bara en stund innan det ska avnjutas.
Ingredienser
Oxfilé
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Ost- och chilifylld potatis:
Små potatisar
|
12 |
---|---|
150 g | |
25 g | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Chili flakes
|
1 tsk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Madeirasås:
Schalottenlökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Madeira
|
½ dl |
Kinesisk soja
|
1 tsk |
Färsk timjan
|
1 kruka |
3 dl | |
Nymalen salt och svartpeppar
|
Till servering:
Färsk haricots verts
|
200 g |
---|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
850 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 46 g |
Kolhydrater: | 33 g |
Fett: | 57 g |

