Oxfilé tournedos
2 tim
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Bjud på oxfilé tournedos när du ska fira något speciellt. Denna lyxiga anrättning bör tillagas, serveras och ätas med omsorg. Servera den ädla köttdetaljen med en krispig potatiskaka, rödvinssås och haricots verts.
Ingredienser
Oxfilé, mittbiten
|
600 g |
---|---|
Salt och svartpeppar
|
|
Rapsolja
|
2 msk |
25 g | |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk timjan
|
½ kruka |
Potatiskaka:
Fast potatis
|
900 g |
---|---|
125 g | |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Hackad färsk rosmarin
|
2 msk |
Färsk timjan
|
½ kruka |
Rödvinssås:
Bananschalottenlökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
1 msk | |
Tomatpuré
|
1 msk |
Rödvin eller rött matlagningsvin
|
3 dl |
Vatten
|
3 dl |
Kalvfond
|
2 msk |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
50 g |
Till servering:
Frysta haricots verts
|
400 g |
---|
Gör så här
Potatiskaka:
Rödvinssås:

