Paj med rabarber och bär

45 min Dessert Efterrätt
Frysbar
Paj med rabarber och bär

När rabarbern står ståtlig i trädgården och bären lyser rött, då ska du laga sommarens godaste paj. Pajen får extra smak av kardemumma och är godast om den serveras ljummen med vaniljsås till.

Ingredienser

Rabarber
200 g
Blandade färska bär, t ex vinbär, hallon
200 g
Potatismjöl
2 tsk
Strösocker
1 dl

Pajskal:

175 g
Strösocker
½ dl
Vetemjöl
3½ dl
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Flingsalt
½ tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skölj och skär rabarbern i bitar. Blanda bär och rabarber med potatismjöl och socker.

Pajskal:

  • Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, mjöl och kardemumma. Smula ner saltet.
  • Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Lägg i bären. Grädda i mitten av ugnen 20-30 min tills den börjar få lite färg.
  • Låt svalna lite före servering. Servera med vaniljsås.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

600 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 35 g
https://www.arla.se/recept/paj-med-rabarber-och-bar/