Paj med rabarber och bär
45 min
Dessert
Efterrätt
Frysbar
•
&format=webp)
När rabarbern står ståtlig i trädgården och bären lyser rött, då ska du laga sommarens godaste paj. Pajen får extra smak av kardemumma och är godast om den serveras ljummen med vaniljsås till.
Ingredienser
Rabarber
|
200 g |
---|---|
Blandade färska bär, t ex vinbär, hallon
|
200 g |
Potatismjöl
|
2 tsk |
Strösocker
|
1 dl |
Pajskal:
175 g | |
Strösocker
|
½ dl |
Vetemjöl
|
3½ dl |
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
Flingsalt
|
½ tsk |
Till servering:
5 dl |
Gör så här
Pajskal:
Näringsvärden, per port
Energi:
600 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 64 g |
Fett: | 35 g |

