Paj med spenat och dill
1 tim 20 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Spenatpaj som får smak av dill och syrlighet från citron. Den passar även mycket bra till rökt lax.
Ingredienser
Vetemjöl
|
2½ dl |
---|---|
100 g | |
2 msk |
Fyllning:
Tinad fryst bladspenat
|
250 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Körsbärstomater, gärna olika färger
|
150 g |
2 dl | |
Hackad färsk dill
|
½ dl |
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Salt
|
½ tsk |
1 dl | |
Ägg
|
3 |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
1 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
595 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 17 g |
Kolhydrater: | 37 g |
Fett: | 42 g |

