Pajdeg till matpajer

Pajdeg till matpajer

35 min
Enkelt grundrecept på klassisk pajdeg till matpajer. Passar utmärkt när du vill göra en köttfärspaj, västerbottenpaj eller kycklingpaj - dessutom snabb att göra! Görs på vetemjöl, vatten och smör. Låt pajdegen få vila i kylen minst 30 minuter innan användning.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pajdeg/

Gör så här

  • Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa.
  • Tillsätt vattnet och mixa till en smidig deg. Låt vila minst 30 min i kyl.
  • Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Klart!
Energi:

1545 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 131 g
Fett: 106 g

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
3 dl
Vatten
1½ msk