Pancake cereal - Pannkaksflingor

30 min Brunch Efterrätt Huvudrätt Middag
Pancake cereal - Pannkaksflingor

Söta cereal pancakes äts som flingor i en skål, när man vill göra sig själv eller någon man håller kär riktigt glad. Dessa trendiga små minipannkakor är perfekta till både frukost och brunch! Servera gärna med färska bär, yoghurt och lönnsirap.

Ingredienser

25 g
2½ dl
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl
Florsocker
1 msk
Bakpulver
2 tsk
Salt
½ tsk

Till servering:

2 dl
Blandade bär t ex hallon och blåbär
250 g
Lönnsirap
4 msk
Myntablad

Gör så här

  • Smält smöret. Vispa smör, mjölk och ägg i en skål.
  • Blanda de torra ingredienserna i en annan skål.
  • Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en spritspåse eller en flaska med pip.
  • Smält lite smör i en stekpanna första omgången. Spritsa ut små pannkakor i omgångar i stekpannan och vänd efter 1–2 min.
  • Lägg pannkaksflingorna i skålar och servera med yoghurt, bär, lönnsirap och mynta.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

401 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/pancake-cereal/