Panerad fiskfilé

Huvudrätt Lunch Middag
Panerad fiskfilé

Fisk är nyttigt och gott. Här är ett busenkelt recept med fisk. Stek panerade fiskbitar och servera i tortillabröd tillsammans med grönsaker och gräddfil.

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Vetemjöl
3 msk
Salt
1 tsk
Stort ägg
1
Ströbröd el panko
1½ dl
3 msk

Tillbehör:

Små tortillabröd
12
Avokado
1
Tomater
2
Gurka
½
Majskorn
1 dl
2 dl

Gör så här

  • Skär fisken i 12 bitar. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik eller skål. Häll ströbröd på en tredje tallrik.
  • Vänd fiskbitarna först i mjölblandningen, sedan ägget och sist ströbrödet. Stek fiskbitarna på medelvärme i smör&rapsolja ca 2 min på varje sida.
  • Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor. Skär tomater och gurka i små bitar. Servera fisken i tortillabröd med grönsakerna och gräddfil.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

675 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 41 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/panerad-fiskfile/