Panerad torsk
40 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Att panera sin egen fisk är inga konstigheter. Fisken ska först vändas i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko eller ströbröd. Välj om du vill skära fisken i fiskpinnestorlek eller i portionsbitar. Den blir lika god hur du än väljer att göra!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Torskrygg
|
500 g |
---|---|
Vetemjöl
|
1 dl |
Salt
|
1 tsk |
Ägg
|
1 |
Panko
|
2 dl |
3 msk |
Inkluderad
Gör så här
Serveringsförslag:
För extra krispig fisk, hetta upp olja i en kastrull till 180°. Fritera fisken tills den är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
Näringsvärden, per portion utan tillbehör
Energi:
294 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 27 g |
Kolhydrater: | 26 g |
Fett: | 9 g |

