Panerad torsk

40 min Huvudrätt Middag Varmrätt
Panerad torsk

Att panera sin egen fisk är inga konstigheter. Fisken ska först vändas i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko eller ströbröd. Välj om du vill skära fisken i fiskpinnestorlek eller i portionsbitar. Den blir lika god hur du än väljer att göra!

Ingredienser

Torskrygg
500 g
Vetemjöl
1 dl
Salt
1 tsk
Ägg
1
Panko
2 dl
3 msk

Inkluderad

Tartarsås
10 min
Tartarsås
(14)
Kokt potatis
Budget
30 min
Kokt potatis
(40)

Gör så här

  • Skär fisken i portionsbitar. Torka av dem med hushållspapper.
  • Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll panko på en tredje tallrik.
  • Doppa fisken först i mjölet, sedan i ägget och sist i pankon. Stek i smör-&rapsolja på medelvärme 2-4 min på varje sida, beroende på hur tjock fisken är.
  • Servera gärna nystekt panerad torsk med kokt potatis och tartarsås.

Serveringsförslag:

Tartarsås
10 min
Tartarsås
(14)
Klart!

För extra krispig fisk, hetta upp olja i en kastrull till 180°. Fritera fisken tills den är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

Näringsvärden, per portion utan tillbehör

Energi:

294 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/panerad-torsk/