Panerade ostpinnar med tartarsås

40 min Huvudrätt
Panerade ostpinnar med tartarsås

Att göra "fiskpinnar" av ost funkar alldels utmärkt! De får sitt goda krisp genom att paneras på klassiskt vis med mjöl, ägg och ströbröd för att sedan stekas i rikligt med smör. Servera dessa ostpinnar med hemlagat potatismos, tartarsås, fina gröna ärter och citronklyftor. Vardag när den är som bäst!

Ingredienser

Halloumi
1 förp
Vetemjöl
1½ dl
Ströbröd
1½ dl
Ägg
2
25 g

Tartarsås:

Schalottenlök
1
Cornichons
8
1 dl
Majonnäs
1 dl
Dijonsenap
1 msk
2 msk
Salt och svartpeppar

Till servering:

Potatismos
Frysta gröna ärter
250 g
Citron
1

Gör så här

Tartarsås:

  • Börja med tartarsåsen. Finhacka lök och cornichons. Lägg i en skål och rör ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär osten i stavar. Ta fram tre djupa tallrikar. Häll mjöl i den ena, ströbröd i den andra och vispa upp ägg i den tredje.
  • Vänd osten först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  • Stek osten frasig i omgångar i smör.
  • Servera nystekta ostpinnar med potatismos, varma ärtor och citronklyftor.
Klart!
https://www.arla.se/recept/panerade-ostpinnar-med-tartarsas/