Pannacotta

1 tim 5 min Efterrätt
Pannacotta

Pannacotta eller panna cotta ("kokt grädde") är en traditionell italiensk efterrätt med ljuvligt gräddig smak av vanilj. Perfekt att förbereda dagen innan du ska servera. Ta fram pannacottan ur kylen en stund innan den ska avnjutas och garnera gärna med bär och frukt i säsong.

Ingredienser

Gelatinblad
2
5 dl
Strösocker
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk

Till servering:

Bär eller frukt

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Koka upp grädde och socker i en kastrull. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter. Låt grädden svalna.
  • Rör ner vaniljsockret. Fördela grädden i portionsformar eller glas. Låt pannacottan stelna i kylen minst 3 tim.
  • Servera pannacottan direkt ur formen med bär eller finskuren frukt.
Klart!

Andra smaktips: För yoghurtpannacotta, byt ut 1 dl grädde mot Arla Köket matyoghurt och öka mängden gelatin till 2 1/2 blad.

Näringsvärden, per port

Energi:

345 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/pannacotta/