Pannbiff i ugn

35 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Pannbiff i ugn

Klassiska pannbiffar med gräddig löksås slänger du snabbt och smidigt ihop när allt får tillagas i ugnen. Servera med nykokt potatis, rårörda lingon och saltgurka. En riktigt god och mättande husmansrätt!

Ingredienser

Pannbiffar:

Ströbröd
½ dl
1 dl
Ägg
1
Dijonsenap
1 msk
Blandfärs
500 g
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm

Löksås:

Gula lökar
2
2 dl
2 dl
Oxfond
½ dl
Japansk soja
3 msk
Svartvinbärsgelé
1 msk
Sherryvinäger
1 msk
Salt och svartpeppar

Tillbehör:

Potatis
900 g
Saltgurkor
4
Rårörda lingon
2 dl

Gör så här

Pannbiffar:

  • Sätt ugnen på 250° grill.
  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Blanda ströbröd, mjölk, ägg och dijonsenap i en bunke. Låt svälla ca 5 min.
  • Tillsätt färs, salt och nymalen svartpeppar. Arbeta raskt ihop till en jämn smet.
  • Forma till 8 st pannbiffar. Lägg biffarna i en ugnsform.
  • Skala och skiva löken. Fördela löken över biffarna.
  • Tillaga biffarna och löken högst upp i ugnen i 10 min.
  • Vispa ihop crème fraiche, grädde, oxfond, soja, gelé och vinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Sänk temperaturen till 225° eller 210° varmluft. Häll såsen över biffarna och tillaga i ytterligare ca 10 min, eller tills biffarna har en innertemperatur på 70°.
  • Skär saltgurkan i stavar. Servera pannbiff i ugn med kokt potatis, saltgurka och rårörda lingon.
Klart!
https://www.arla.se/recept/pannbiff-i-ugn/