Pan pizza med kantareller och dill

Pan pizza med kantareller och dill

40 min
Denna härlig pizzapaj passar utmärkt som tillbehör till kräftskivan eller som enklare lunch tillsammans med grönsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/panpizza-med-kantareller-och-dill/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Ansa svampen och dela ev stora svampar i mindre bitar. Skiva vitlöken tunt.
  • Stek svampen i en torr stekpanna som tål ugn, ca 25 cm i diameter, tills vätskan kokat in. Tillsätt smör och vitlök.
  • Sänk värmen och stek ytterligare 3-4 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg över i en skål.
  • Pudra lite vetemjöl i den varma pannan. Tryck ut pizzadegen och låt den gärna gå lite över kanten.
  • Bred crème fraiche över pizzadegen. Strö ost i botten och toppa med den stekta svampen.
  • Grädda mitt i ugnen 18-20 min.
  • Toppa med färsk dill.
Klart!
Energi:

542 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Kantareller
300 g
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Vetemjöl
Färdig pizzadeg à 550 g
1
½ dl
100 g
Dillstjälkar
2
Salt och svartpeppar