Panzanella med ädelost och grönkål

Panzanella med ädelost och grönkål

45 min Buffé Huvudrätt
Panzanella är en härlig toskansk brödsallad perfekt att laga på dagsgammalt bröd. Ofta innehåller den tomater men här är det betor, grönkål och ädelost i salladen.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/panzanella-med-adelost-och-gronkal/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Riv brödet i bitar och blanda med olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen 5–10 min. Akta så det inte bränns.
  • Öka ugnsvärmen till 225°.
  • Skala betorna och skär i klyftor. Blanda varje sorts beta (så de inte färgar varandra) med olja och flingsalt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 25–30 min.
  • Rör ihop vinägretten i en skål. Repa grönkålen från stammen och riv i mindre bitar. Skölj och låt rinna av ordentligt.
  • Krama runt kålen med vinägretten. Vänd ner brödet och låt dra ca 15 min. Lägg upp på ett fat med betorna. Toppa med smulad ädelost och valnötter.
Klart!
Energi:

642 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Dagsgammalt ljust surdegsbröd
4 skivor
Olivolja
2 msk
Flingsalt
½ tsk
Färsk grönkål
200 g
140 g
Valnötter
1 dl
Rostade betor:
Rödbetor och polka- eller gulbetor
800 g
Olivolja
2 msk
Flingsalt
1 tsk
Vinägrett:
Olivolja
4 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Salt och svartpeppar