Panzanella med chiliost
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Tillbehör
•
Panzanella är en italiensk brödsallad som passar perfekt till grillat, buffén eller som enklare lunch. Gör den helst under sommarhalvåret då tomaterna är som allra bäst!
Ingredienser
Sallad:
|
Ciabatta
|
1 |
|---|---|
|
Rödvinsvinäger
|
2 msk |
|
Körsbärstomater
|
250 g |
|
Gurka
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Rödlök
|
1 |
|
Grillad paprika i olja, avrunnen
|
200 g |
|
Bladpersilja
|
1 kruka |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Kapris
|
2 msk |
|
Olivolja
|
½ dl |
|
Flingsalt
|
Chiliost:
| 200 g | |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
|
Olivolja
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
285 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 13,1 % | 9,2 g |
| Fett: | 64,6 % | 20,8 g |
| Kolhydrater: | 22,3 % | 15,6 g |