Parfait

Parfait

3 tim 20 min
Efterrätt
Det här är ett lättlagat och smarrigt grundrecept på parfait. Smeten är smaksatt med vanilj och fryses i portionsformar, gärna i silikon, vilket är väldigt praktiskt när man ska servera parfait. Perfekt att ha på lut i frysen och ta fram så mycket som behövs åt gången. Värm hallon med lite socker och servera till den ljuvliga parfaiten.
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/parfait/

Gör så här

  • Vispa äggulor, florsocker och vaniljpulver poröst. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
  • Häll smeten i portionsformar, gärna i silikon. Frys i ca 3 tim, gärna längre.
Servering:
  • Värm hallonen med sockret.
  • Ploppa ut parfaiterna ur formarna och servera med de varma hallonen.
Klart!

Självklart kan parfaitsmeten frysas i endast en form. Då behöver den längre tid i frysen.

Energi:

306 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Äggulor
3
Florsocker
1 dl
Vaniljpulver
1 krm
3 dl
Till servering:
Frysta hallon
250 g
Strösocker
½ dl