Parisare

30 min Huvudrätt
Parisare

En matig macka som tillsammans med rödbetor, blandad sallad och lite ketchup blir till en hel middag. Välj färs av naturbeteskött som fått gå ute och beta fritt.

Ingredienser

Nötfärs
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Lantbröd
4 skivor
3 msk

Till servering:

Stekta ägg
4
Inlagda rödbetor
Blandad grönsallad
Ev tomatketchup

Gör så här

  • Blanda färs, salt och peppar. Tryck ut färsen väl på bröden, även lite utanför kanterna eftersom den krymper när den steks.
  • Stek mackorna på medelvärme i smör-&rapsolja med färsen nedåt i ca 5 min.
  • Vänd och stek brödet frasigt på undersidan. Servera med stekta ägg, rödbetor och sallad.
Klart!

Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström

Näringsvärden

Energi:

535 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 38 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/parisare/