Parmesanchips

Förrätt
Parmesanchips

Krispiga parmesanchips är lätt att laga och riktigt lyxigt att bjuda på. Toppa parmesanchipsen med en klick citroncrème precis innan servering. Vill du lyxa till det ytterligare kan du även lägga till lite rom. Perfekt att bjuda på vid festliga tillfällen.

Ingredienser

Parmesanost
150 g

Citroncrème:

1 dl
Finrivet citronskal
1 tsk
Nymalen svartpeppar

Garnering:

Färsk dill, rödlök eller gräslök
Rom eller tångcaviar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Grovriv osten. Lägg i 12 små högar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till osten något.
  • Grädda mitt i ugnen 5-6 min, tills osten fått fin färg. Låt kallna på plåten.
  • Vispa upp crème fraiche och smaksätt med med citron och svartpeppar.
  • Toppa de kalla paremsanchipsen med citroncrème precis innan servering. Garnera med dill eller fint skuren gräslök och rom.
  • Servera parmesanchipsen direkt.
Klart!

Näringsvärden, per styck med citroncrème

Energi:

76 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 0 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/parmesanchips/