Päron- och avokadosallad med ädelostdressing

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Päron- och avokadosallad med ädelostdressing

Recept på fräsch och supergod sallad med den klassiska smakkombinationen ädelost och päron. Avokado och mandel balanserar smakerna väl och gör salladen matig.

Ingredienser

Päron
3
Avokados
2
Blandad grönsallad
4 dl
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
½ krm
Citron, pressad saft
½
Saltrostad mandel
1 dl

Gör så här

  • Kärna ur och klyfta päronen. Dela och kärna ur avokadon. Ta ur fruktköttet i bitar med en tesked.
  • Lägg salladen på ett fat. Lägg på päron och avokado.
  • Salta och peppra och häll över citronsaften. Strö över mandeln.
  • Blanda smulad ädelost och crème fraiche.
  • Klicka lite dressing över salladen och servera resten till.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

410 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/paron--och-avokadosallad-med-adelostdressing/