Päron med chokladmoussetopp

Päron med chokladmoussetopp

60+ min Efterrätt
Efter en god middag vill många ha efterrätt. Den här pärondesserten passar både läckergommar och de som föredrar mindre sött.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paron-med-chokladmoussetopp/

Gör så här

  • Skala päronen och skär dem i bitar. Stek dem mjuka i smör och socker i en stekpanna på svag värme.
  • Lägg päronen i botten på sex skålar eller glas.
  • Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  • Vispa grädden men inte för hårt.
  • Rör ner en äggula i taget i chokladen. Rör ner grädde och kvarg, lite i taget. Smaksätt ev med konjak.
  • Klicka moussen ovanpå päronen.
  • Låt stå någon timme i kylen före servering.
Klart!

Ingredienser

Päron
4
Strösocker
2 msk
Mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
100 g
2 dl
Äggulor
2
1 dl
Konjak
ev 1 msk